Home

Elke dag proberen duizenden vluchtelingen een veilig heenkomen te vinden in de Europese Unie. Sms-vluchtelingen.nl is er niet alleen om hen te ondersteunen in hun thuisland en in de buurlanden maar biedt ook hulp aan 125.000 vluchtelingen in Servië en Griekenland.

Voor veel vluchtelingen is Servië een tussenstop op weg naar een ander Europees land. Na een lange reis uit Syrië, Irak of Afghanistan zijn ze moe, hongerig en soms gewond. De regering doet alles wat ze kunnen doen maar de toestroom van vluchtelingen is te groot. Op dit moment arriveren er elke dag 2.000 tot 8.000 vluchtelingen in Servië waaronder veel vrouwen en kinderen.

Hoe helpt sms-vluchtelingen.nl de vluchtelingen?

Samen met onze zusterorganisatie Caritas Servië, bieden wij hulp aan 100.000 vluchtelingen in Belgrado en in de grensgebieden van Macedonië en ook in het zuiden van Hongarije. De vluchtelingen krijgen eten, slaapzakken, regenjassen en artikelen voor persoonlijke hygiëne zoals luiers en zeep. We bieden ook psychosociale ondersteuning aan om beter om te kunnen gaan met hun trauma.

“Ze hebben nog steeds hun hele leven voor hen”

Duizenden vluchtelingen krijgen nu hulp van sms-vluchtelingen.nl. Maar zo veel meer mensen hebben hulp nodig. Net als Firas Elkaysi uit Irak, die in de buurt van de Macedonische grens sprak: “Het enige wat ik wil is voor mijn kinderen om veilig te zijn. Ze hebben nog steeds hun hele leven voor hen”. Woorden die je echt raken. Hoe kunnen we dit probleem nog blijven ontkennen? Bijna een maand geleden moest Firas zijn bloeiende bouwbedrijf sluiten en samen met zijn vrouw, 6-jarige zoon en 4-jarige dochter vluchten voor IS terreur.

Help mensen zoals Firas – Doneer nu!

Griekenland

De vluchtelingen uit Servië kwamen vaak aan wal in Griekenland. Griekenland wordt nu geconfronteerd met grote aantallen vluchtelingen. In de eerste helft van 2015 kwamen bijna 100.000 mensen uit landen als Syrië, Irak, Eritrea en Afghanistan aan in Griekenland dat nu zelf kampt met een financiële crisis.

Veel vluchtelingen wonen in de hoofdstad Athene en op de eilanden Kos, Chios en Lesbos. Ze wonen in geïmproviseerde kampen, in parken en andere openbare ruimten en kunnen alleen maar dromen van een betere toekomst. Samen met onze partnerorganisaties bieden wij hulp aan 25.000 vluchtelingen op de eilanden en in de hoofdstad Athene door het uitdelen van voedsel, slaapzakken, matrassen en hygiënekits.

Uw bijdrage maakt het verschil! – Doneer nu!

Met uw steun kunnen we meer ontheemde gezinnen helpen met de hulp die ze nodig hebben.